Contact

Posted on

Over deze site

Behandelhulp is een website die ik in 2012 heb opgezet. Het oorspronkelijke doel was om het mezelf en enkele van mijn directe collega’s makkelijker te maken om informatie met onze cliënten te delen. In plaats van informatie op papier te kopiëren, op te sturen of mensen toe te mailen, hoefde een hulpverlener maar een link naar deze website mee te geven en kon u als cliënt op eigen gelegenheid naar de site gaan om datgene te vinden wat u zocht.

Inmiddels wordt behandelhulp door honderden hulpverleners in heel Nederland gebruikt om cliënten van artikelen, handige formulieren of informatieve filmfragmenten te voorzien. Veel cliënten zijn inmiddels bekend met behandelhulp en maken er regelmatig gebruik van. Wat begon als een initiatief om mij en een paar directe collega’s het leven wat makkelijker te maken, leidde tot een website die dagelijks door circa 150-200 mensen wordt bezocht. Het onderhouden van de site doe ik inmiddels samen met mijn collega Luuk Harmsen, toegepast psycholoog.

Behandelhulp is een initiatief dat is opgezet om zowel cliënten als hulpverleners te van dienst te kunnen zijn. De site is gratis en advertentievrij. Er zit geen verdienmodel achter deze site.

Errez Bar
GZ-psycholoog
Progress Arnhem


Errez Bar

Oprichter behandelhulp

Als GZ-psycholoog werk ik in mijn eigen praktijk in Arnhem, ProgressMijn belangrijkste expertisegebied is het kortdurend behandelen van cliënten met uiteenlopende psychische klachten. Naast het feit dat ik dit in mijn dagelijkse werk toepas, geef ik trainingen aan psychologen en praktijkondersteuners door heel Nederland in het kortdurend behandelen.


Luuk Harmsen

Medewerker behandelhulp

Momenteel ben ik Toegepast Psycholoog in opleiding aan het Saxion University of Applied Sciences in Deventer. Hier heb ik me gespecialiseerd in Klinische Psychologie en Arbeid & Organisatie
Psychologie. Daarnaast werk ik als Trainer bij de vakbond CNV. Hier verzorg ik arbeidsgerelateerde trainingen aan studenten op ROC scholen.

In mijn tijd als ambassadeur bij Versterk ’t Netwerk ben ik in aanraking gekomen met Errez. Over de opzet en het doel van behandelhulp (non-profit) raakte ik enthousiast. Zelf schrijf of zoek ik aanvullingen van informatie en help ik de site te onderhouden.

Posted on

Emoties

Filmpje

Hieronder vindt u een Engelstalig animatiefilmpje met uitleg over emoties en hoe met emoties om te gaan.

Posted on

Denkfouten

Voor volwassenen

Via de knop hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende denkfouten die mensen geneigd zijn te maken. Dit zijn denkfouten die leiden tot onprettige gevoelens omdat het denkfouten zijn die de werkelijkheid vaak negatiever kleuren dan dat deze is.

Denkfouten Volwassenen

 

Voor kinderen en jongeren

Via de knop hieronder vindt u opnieuw een lijst met denkfouten. Deze lijst is echter meer toegeschreven op kinderen / jongeren.

Denkfouten Kinderen

Posted on

ACT

Artikel

Via onderstaande knop opent u een artikel dat de principes van Acceptance and Commitment Therapy weergeeft.

ACT

Video

Onderstaande video is een metafoor (de bus metafoor), afkomstig uit de Acceptance and Commitment Therapy.

Posted on

Autisme

Website

Via deze link komt u op de site van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) waar u een uitgebreide verzameling van tips vindt hoe om te gaan met autisme op verschillende levensgebieden.

Open website

Posted on

Belangrijke gesprekken

Formulier

Zie bijgevoegd formulier om u te helpen voorbereiden op belangrijke gesprekken, zoals het gesprek over een belangrijke beslissing of het bespreken van een conflictsituatie.

Belangrijke Gesprekken

Posted on